Prinselijk trio 2020

Prins Bob Bougie van Sacker tot Darser

Bob Knijn

Hofdame Miranda

Miranda Bakker

Adjudant Kevin

Kevin Dam

Prins Bob Bougie I van Sacker tot Darser

Woon je nog maar nét 1 jaar in het mooie Spanbroek en word je gevraagd als Prins Carnaval! Het zal je maar overkomen…. Het overkwam mij!

Ik ben Bob Knijn, gelukkig getrouwd met mijn grote liefde Tanja (beter bekend als ‘juf’ Tanja van ’t Ruimteschip) en wij hebben vier kanjers van kinderen: Flann (14), Zapp (12), Roxx (8) en Djizz (7). Van oorsprong komt mijn familie uit Opmeer.

Voor mijn werk kom ik in Schagen, Zwaag en Purmerend. Ik werk namelijk als automonteur bij Peter Ursem. Dat verklaart mijn naam tijdens het carnaval: ‘Bob Bougie I’.

Als klein jochie woonde ik in Sijbekarspel, dat rond carnavalstijd ‘Sijbelbroek’ heet. Daar ging ik altijd al te carnavallen. Via mijn zus, die in het bestuur zat van de ‘Deursackers’, kwam ik terecht bij de Raad van Elf. In het jaar 2000 mocht ik Sijbelbroek vertegenwoordigen als Prins Carnaval en nu, precies 20 jaar later mag ik ’t Darsgat vertegenwoordigen als Prins Carnaval van de Deurdarsers. Prachtig! Van ‘Deursacker’ tot ‘Deurdarser’ is dus logischerwijs de aanvulling van mijn Prinsennaam!

Uit ervaring weet ik dat het carnaval een prachtig feest gaat worden. Genieten van de blije kinderkoppies, met een goed gevoel thuiskomen van het ouderen- en ziekenbezoek, uit je dak gaan met mensen met mogelijkheden en een paar mooie feestavonden beleven.

Samen met mijn Hofdame Miranda, Adjudant Kevin, de Raad van Elf en alle feestgangers uit het mooie Opmeer en Spanbroek, gaan we er een mooi, zonnig en tropisch carnaval van maken.

Alaaf, alaaf, alaaf, Prins Bob Bougie I van Sacker tot Darser

Hofdame Miranda Bakker

Beste inwoners van ’t Darsgat, 

Wat fantastisch dat ik bij jullie de hofdame mag zijn.

Toen Prins Bob Bougie mij vroeg zijn Hofdame te zijn, zei ik gelijk ja!

Via deze weg wil ik me graag aan jullie voorstellen,

Mijn naam is Miranda Bakker. Ik woon mijn hele leven al in Opmeer en sinds een jaar woon ik samen met Tim en Roos in Spanbroek.

Mijn hele leven geniet ik al van carnaval.

Het verkleden op school deden wij vroeger met veel enthousiasme en toen mijn vader in 2007 Prins Carnaval werd heb ik daarna nog een aantal jaar bij de showgirls gezeten.

In het dagelijks leven werk ik bij de Omring in de wijkverpleging. ‘s Morgens en/of ‘s avonds ben ik onderweg en ga ik bij de mensen langs om te ondersteunen bij de (dagelijkse) zorg momenten. Hier kan ik erg van genieten. 

In mijn vrije tijd geniet ik samen met mijn gezin van de dingen die op ons pad komen. Daarnaast houd ik van zwemmen en wandelen. Ook houd ik graag van een feestje! Ik hoop samen met Prins Bob Bougie en adjudant Kevin een feestelijk tropisch Carnaval te maken. 

Tot dan! 

Alaaaaf!

Adjudant Kevin

Dit joôje zal zich even feur stellen.

Mijn naam is Kevin Dam en ben 23 jaar oud. Geboren in Hoorn, getogen in Spanbroek. Samen met mijn ouders en jongere zus woon ik al 23 jaar op de Plevier met veel plezier. Ik werk bij Jos en Annet Boots aan de Spanbroekerweg. Hier behandel ik bloid alle facetten van het loonbedrijf. 

Carnaval is mij van huisuit met de paplepel in gegoten. Van kinds af aan deed ik al verkleed mee met de optocht. Later ging dit over op het bouwen van carnavalswagens. Toen ik de 18-jarige leeftijd had bereikt, mocht ik toetreden tot de Raad.  Hier ben ik nu onderhand al 6 jaar onderdeel van.  Samen met Prins Bob Bougie en hofdame Miranda zou ik graag ongekende hitte willen in deze koude wintermaanden. Van mij mag de kachel bij iedereen wel een tandje hoger, om er een onvergetelijk tropische warm carnaval van te maken.