Geen categorie

Prins Rudolf I en Hofdame Manon geven leiding aan ‘een fit en vitaal Carnaval voor allemaal’

Prins Rudolf I en Hofdame Manon geven leiding aan ‘een fit en vitaal Carnaval voor allemaal’

Tijdens een gezellige carnavalsavond op zaterdag 26 februari in Pardoes was een volle zaal getuige van de bekendmaking van de nieuwe Prins Carnaval. Eindelijk mocht er een opvolger van Prins Bob bekend worden gemaakt.

Onder leiding van spreekstalmeester Loet Appelman namen drie kandidaat-prinsen zitting op het podium, allen stelden zich voor als ‘de nieuwe Prins van ’t Darsgat’. Via een vraag- en antwoordspelletje ontdekte het publiek de identiteit van de kandidaten. Maar wie was nou de echte Prins Carnaval 2022? Uiteindelijk deed de enige echte Prins de stap naar voren: Ruud Heijtink, o.a. bekend als voormalig wethouder van de gemeente Opmeer en lid van de Stichting Kerstgeschenk. Hij zal leiding gaan geven aan het Carnaval onder de naam Prins Rudolf I van Sociaal tot Vitaal

De Prins ging vervolgens de zaal in om zijn nieuwe Hofdame te zoeken. Uiteindelijk vond hij die in Manon Kleijn.

Als adjudant kozen zij uit de Raad van Elf Yorick Oude Groen, die daarmee het eerste raadslid is die deze taak voor de vierde keer gaat invullen.

Na het overdragen van de vereniging door oud-Prins Bob, oud-Hofdame Miranda en oud-Adjudant Kevin gaat het nieuwe Prinselijk Trio leiding gaan geven aan een Fit en Vitaal Carnaval voor ons Allemaal. De aanwezige leden kregen als symbool van dat thema meteen de prinsenonderscheiding uitgereikt: een stappenteller waarmee de stappen in de polonaise bijgehouden kunnen worden.

Het werd nog een groot feest, daar in Pardoes. De Deurdarsers zijn weer toe aan Carnaval en hebben het nog niet verleerd. Reikhalzend wordt uitgekeken naar het weekend van 2 april: Carnaval in ’t Darsgat.

Ton Koelemeijer

27 februari 2022

Comments are closed.