Nieuws

Terugblik Carnaval

Terugblik Carnaval

Carnaval 2020 is achter de rug. Met voldoening kijken De Deurdarsers terug op het Tropische Carnaval van Prins Bob Bougie, Hofdame Miranda en Adjudant Kevin.
Alhoewel buiten de Nederlandse herfststormen door ’t Darsgat waaiden, waren de feesten in de leutbunkers hartverwarmend en tropisch.

Diezelfde stormen leken voor het eerst in de geschiedenis van De Deurdarsers overigens roet in het eten te gooien voor de optocht. De optochtcommissie had er een extra vergadering zaterdagmorgen voor nodig om het besluit te nemen om de optocht een uur uit te stellen en dit te communiceren. De uitgestelde optocht en de verkorte route waren een wijs besluit. De wind was iets gaan liggen, de regenbuien achter de rug. Een mooie optocht met toch nog veel kinderen op wielen, wagens en loopgroepen zorgden voor een mooi geheel. Ondertussen waren ook veel kinderen naar café VOL gegaan, zodat het een mooi feest werd onder leiding van Loet.

Zaterdagavond was diezelfde Leutbunker goed gevuld met bezoekers voor weer een prachtige show Vrienden van ’t Darsgat Live. Voor het eerst stond een band op het podium die verschillende artiesten begeleidde. Het echte Vrienden Van-gevoel straalde van de enthousiaste deelnemers af.

Door de stormen van zondag leek het alsof er minder bezoekers naar café ’t Koetje kwamen voor de carnavalsmiddag voor mensen met een beperking. Zanger Juriaan Singels maakt het niet uit: hij bracht weer een geweldige show voor de bezoekers. De stemming zat er prima in en het bleef nog lang onrustig op Zandwerven.

Ook de andere activiteiten waren weer een mooi succes. De scholenbezoeken voor de Voorjaarsvakantie, de bezoekjes aan huis op de vrijdagmiddag en de bezoeken aan De Klink, De Schakel en Zandhove op dinsdagmiddag. Het is mooi om te zien hoe zowel bezoekers als Deurdarsers genieten van deze contacten. Carnaval is al 52 jaar meer dan feesten en drinken in feestzalen.

Het 52e carnavalsjaar zit er op. De burgemeester heeft de sleutel retour. Prins Bob duikt weer onder motorkap, Hofdame Miranda Omringt weer en Adjudant Kevin rijdt weer op de vrachtwagen.

Dank aan allen die ook deze editie van Carnaval in ’t Darsgat mogelijk hebben gemaakt. Tot Carnaval 2021, 13/14 februari.

Ton Koelemeijer

1 maart 2020

Comments are closed.