Nieuws

De Hints uitgelegd

De nieuwe Prins en Hofdame zijn bekend. Via hints kon worden meegedacht en/of geraden naar de identiteit. Geen enkele goede inzending kwam binnen. Hier de 6 hints uitgelegd.

1) na echt handenwerk:
Prins Bob werkt met zijn handen (is monteur), Hofdame Miranda heeft verzorgende handen.

2) is een prinselijk bestaan niet onbekend voor deze vogels:
Prins Bob was al ooit Prins der Deursackers – Sijbelbroek, Hofdame Miranda is dochter van oud-Prins Jacobus; de vogels slaan op de straatnamen waar beide wonen.

3) ze gaan van deur tot deur in een missiebussie:
Hofdame Miranda werkt in de Thuiszorg, gaat dus van deur tot deur; Prins Bob werkt bij Peter Ursem, Mitsubishi-dealer, in de volksmond ook wel missiebussie-dealer.

4) maar komen altijd weer thuis bij T !:
De Prins is getrouwd met Tanja, de Hofdame woont samen met Tim.

5) lokaal en toch verse import met een ring om:
Hofdame Miranda is geboren en getogen Opmeerse (lokaal dus), Prins Bob woont sinds 1 jaar in Spanbroek (verse import); Miranda werkt bij de Omring, Bob is getrouwd en heeft een ring om.

6) welke nog wel wat scholing en sport kunnen gebruiken:
De Prins is getrouwd met juf Tanja van ’t Ruimteschip, heeft dus scholing in huis; beiden doen aan sport: Miranda in de sportschool, Bob voetbalt.

En als we nu toch aan het uitleggen zijn: Bob gaat door het carnavalsleven als Bob Bougie I van Sacker tot Darser. De bougie is afgeleid van zijn werk als automonteur, verder was hij eerst lid van c.v. De Deursackers en nu dus van de Deurdarsers.


Ton Koelemeijer

19 oktober 2019

Comments are closed.