Nieuws

Terugblik Carnaval

Terugblik Carnaval

Carnaval 2019 is achter de rug. Met voldoening kijken De Deurdarsers terug op het Fris & Fruitig Carnaval van Prins Franciscus, Hofdame Laurentia en Adjudant Nick.
Het is lastig om één specifiek hoogtepunt te noemen, maar de optocht op zaterdagmiddag zou in aanmerking kunnen komen. Het idee om kinderen met een versierde fiets mee te laten rijden en die fiets vooraf in de brandweerkazerne te laten versieren sloeg aan. Een groot aantal kinderen maakte van de gelegenheid gebruik om mee te rijden. Zij niet alleen: ook ouders haalden bakfietsen en bolderkarren tevoorschijn en liepen mee. Daarbij ook een toename van wagens en loopgroepen! Een prachtige optocht ging dan ook door het dorp, gadegeslagen door meer publiek dan vorig jaar.
Dat zorgde automatisch voor een volle zaal tijdens de kindermiddag, waar een groot feest werd gevierd voor en door de kinderen. Jeugdprinses Yara straalde bij iedere polonaise die ze liep.
Ook de zaterdagavond Vrienden van ’t Darsgat Live zorgde voor een mooie feestavond. Het SCOA was er als organisatie weer in geslaagd om 10 Darsgatters te vinden die er een geweldige show vaan maakten. De zaal deed fantastisch mee met de artiesten en brulde de nummers mee waar ze kon. De deinende massa bij de slotnummers was de start voor een mooie carnavalsavond.
Zaterdagmiddag verplaatste het Carnaval zich naar ’t Koetje voor het feest voor mensen met een beperking, gevolgd door een Zuid-Amerikaanse afsluiting. De band bracht sfeer en liet de danslustigen niet van de vloer af komen. Maar niet alleen de band deed dat: zanger Jurrien deed niet voor hen onder.
Een geslaagd Carnaval dus met verder bezoeken aan de scholen, de zieken, De Klink en de verzorgingshuizen. Als vanouds is Carnaval in ’t Darsgat een feest waar iedereen bij wordt betrokken.
Het 51e carnavalsjaar zit er op. De burgemeester heeft de sleutel retour. Prins Franciscus werkt weer met hardware en software, Hofdame Laurentia maakt weer fruitdrankjes in het Boet-restaurant en Adjudant Nick zit weer achter zijn calculeer- en tekentafel. Dank aan allen die het feest mogelijk hebben gemaakt. Alaaf!

Ton Koelemeijer

10 maart 2019

Comments are closed.