Nieuws

Prins Franciscus Nieuwe Prins der Deurdarsers

De naam gonsde al door ’t Darsgat, maar toen hij ook daadwerkelijk naar voren stapte, was er ook de verrassing: Frank Wester gaat als Prins Franciscus van Harde Munt tot Zachte Waar als 51e Prins der Deurdarsers leiding geven aan het Carnaval in Spanbroek-Opmeer.

Een goed-gevulde zaal van café VOL was getuige van de apotheose van de avond. Ook deze avond werden er nog hints gegeven over het nieuwe Prinselijk Trio, maar toen Lakei Baloen de aanwezigen vroeg naar de beamer te komen, was er toch nog twijfel. Via de beamer kregen de aanwezigen beelden te zien die een tipje van de sluier van de identiteit zouden onthullen. Uiteindelijk sprong na enig tromgeroffel inderdaad Frank Wester uit het beeldscherm tevoorschijn. Als oud-bestuurslid (penningmeester) en partner van oud-Hofdame Diane kent hij vereniging goed. Ook zijn kinderen waren of zijn nog steeds betrokken bij de vereniging.

Na zijn introductie haalde hij Lauretta Hoogesteger uit de zaal. Ook zij is geen onbekende voor de vereniging: haar man Hans zit in het bestuur en de Raad van Elf, haar dochters zijn betrokken bij de Deurlopers. Als Hofdame Laurentia zal zij Prins Franciscus bijstaan.

Als Adjudant koos het Prinselijk Paar Nick v.d. Gragt.

Met zijn drieën hebben zij als thema voor dit jaar “Fris en Fruitig” gekozen, een thema waarmee de Darsgatters alle kanten op kunnen, ook de goede.

In tegenstelling tot voorgaande jaren werden de prinselijke onderscheidingen deze avond al uitgereikt: een gestileerde appel (de Prins is een computerfreak, de Hofdame houdt van gezond). Lakei Baloen legde uit dat dit tijdstip was gekozen, omdat tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie geen tijd en gelegenheid kon worden ingeruimd. De nieuwjaarsreceptie wordt dit jaar gehouden op zaterdag 5 januari in café De Vriendschap en valt uiteen in twee delen: een officieel gedeelte (waarbij de vereniging de koninklijke penning zal ontvangen vanwege het 50-jarig bestaan) en een feestavond voor Deurdarsers, oud-Deurdarsers en iedereen die het Carnaval een warm hart toedraagt.

Het wordt weer een mooi Carnavalsjaar, de kop is er af en smaakt naar meer Fris en Fruitig. Alaaf!

Ton Koelemeijer

10 november 2018

Comments are closed.