Nieuws

Vurig Carnaval 2018 gedoofd.

Vurig Carnaval 2018 gedoofd.

Carnaval 2018 is achter de rug. Bijna een week vol activiteiten voor Prins Ricardo, Hofdame Chantal, Adjudant Niels en hun gevolg is voorbij.

Het officiële programma startte donderdagavond met het ziekenbezoek. Een mooie activiteit van de vereniging: het bezoeken van zieken of eenzamen, een praatje of een gebaar deed ook dit jaar weer veel goeds. Deze avond werd ook de Wisselbeker van Verdienste uitgereikt aan Ruud en Saskia Haller voor hun vele vrijwilligerswerk.

Vrijdag was de dag van de jeugd. Vrijdagmorgen voor het eerst een bezoek aan de Wulframschool, ’s middags bezoeken aan de Bonifatiusschool en ’t Ruimteschip. Waar De Deurdarsers ook kwamen: enthousiaste kinderen, geweldig optredens en vooral feest. Op de Bonifatiusschool kwam loco-burgemeester Heijtink de gemeentesleutel overhandigen aan de Prins. Prins Ricardo kreeg ook een wekker, om de tijd die hij zou heersen over ’t Darsgat goed te gebruiken, de tijd te nemen voor wat belangrijk is en vooral om de tijd niet uit het oog te verliezen.

Het scholenbezoek was de opmaat naar het Frisfeest met TIO. Een vol Pardoes ging een avond helemaal los met de Jeugdprinses en de beide Jeugdadjudanten.  Ook de optredens van de basisscholen werden enthousiast begroet. De jeugd heeft de toekomst, met Carnaval ziet het dus wel goed de komende jaren.

Zaterdagmiddag reed naar goed Deurdarsers-traditie de optocht door ’t Darsgat, een optocht die eindigde in café VOL met de Kindermiddag. Een gezellige meute met veel kinderen wachtte feestend op de uitslag van de optocht aan het eind van de middag.

De serpentines waren nog maar net opgeruimd, toen ’s avonds de zaal snel volstroomde voor Vrienden van ’t Darsgat Live. Tien Darsgatters zongen naar het voorbeeld van Vrienden van Amstel een prachtig programma bij elkaar. Het was de vierde editie en weer van bijzonder hoog niveau. De organisatie was er wederom in geslaagd een verrassend blik met talenten te openen. Wat een talent woont er in het dorp. Van Sjef Special tot Jenny Arean, van Adele tot Acda en de Munnik, van John Denver tot Ilse de Lange en nog vele anderen: de zaal heeft genoten en maakte er weer een ouderwets gezellige feestavond van.

Zondag staat al bijna 40 jaar de middag voor mensen met een beperking op de agenda. De leutbunker van café ’t Koetje werd dankzij de samenwerking met Esdégé Reigersdaal en de oudervereniging KansPlus omgetoverd tot een bruisende feestzaal. Zanger Jurian (bekend van zijn optredens bij Paul de Leeuw en  zijn eigen CD) maakte er op geheel eigen wijze een middag van om nooit te vergeten.

De dagen daarna veel sociale bezoekjes. Er waren bezoekjes aan De Schakel, Zandhove, De Klink, Berend Botje. De slotavond was een gezellige afsluiter voor de vereniging, waarna burgemeester Nijpels om 22.11 uur de gemeentesleutel van Prins Ricardo terugkreeg. De Prins bleef bij de tijd en zette tijdig een punt achter zijn Carnaval.

Carnaval is achter de rug. Het 50e Carnavalsjaar van De Deurdarsers zit er op. Het was een vurig feest, waarbij velen in vuur en vlam werden gezet. Gelukkig was de brandweer dichtbij om te doven als het al te vurig werd.

We zeggen dank aan leden, bezoekers, sponsors, vrijwilligers en iedereen die Carnaval ook dit jaar met ons mee heeft gevierd en mogelijk heeft gemaakt. Tot volgend jaar, het weekend van 2 maart 2019. Alaaf!

Ton Koelemeijer

20 februari 2018

Comments are closed.