Geen categorie

Terugblik Carnaval 2017

Carnaval 2017 stond in lichterlaaie, het licht is nu gedoofd
Carnaval 2017 is achter de rug. Een extra lange periode vol activiteiten voor Prins Joachim, Hofdame Denise, Adjudant Joran en hun gevolg is voorbij. Vanwege de voorjaarsvakanties en studiedagen op de basisscholen startte het Carnaval op donderdag 16 februari. Deze planning deed niets af aan het enthousiasme van de kinderen: praktisch iedereen was verkleed en de shows waren weer van hoog niveau. Loco-burgemeester Stoker kwam op ’t Ruimteschip de gemeentesleutel overhandigen en overhandigde de Prins een gekleurde bril waarmee hij het Carnaval met een andere kijk kan beleven.

Ook de jongerenavond met TIO vond al voor de vakantie plaats. Een vol Pardoes ging een avond helemaal los met Jeugdprinses Lindsey voorop in de polonaises. Ook de optredens van de basisscholen werden enthousiast begroet. De jeugd heeft de toekomst, met Carnaval ziet het dus wel goed de komende jaren.

Het weekend vanaf vrijdag 24 februari leverde mooie feesten en heel veel bezoekjes voor de Prins en zijn gevolg op. Vrijdagavond ziekenbezoek waarna zaterdag de optocht door ’t Darsgat liep. Het aantal deelnemers was minder dan voorgaande jaren (vakantie? het weer?), het feest in VOL weer als vanouds. Veel kinderen met hun ouders waren rechtstreeks naar de leutbunker gegaan om mee te doen aan het feest en de prijsuitreiking van de optocht bij te wonen.

De serpentines waren nog maar net opgeruimd, toen ’s avonds de zaal snel volstroomde voor Vrienden van ’t Darsgat Live. Tien Darsgatters zongen naar het voorbeeld van Vrienden van Amstel een prachtig programma bij elkaar. Het was de derde editie, maar weer van bijzonder hoog niveau. Wat een talent woont er in het dorp. Van Simon and Garfunkel tot Blöf, van Anouk tot Danny de Munk, van Neil Diamond tot Boudewijn de Groot en nog vele anderen: de zaal heeft genoten en maakte er weer een ouderwets gezellige feestavond van.

Zondag staat al bijna 40 jaar de middag voor mensen met een beperking op de agenda. De leutbunker van café ’t Koetje werd dankzij de samenwerking met Esdégé Reigersdaal en de oudervereniging KansPlus omgetoverd tot een bruisende feestzaal. Zanger Jurian (bekend van zijn optredens bij Paul de Leeuw en zijn eigen CD) maakte er op geheel eigen wijze een middag van om nooit te vergeten.

De dagen daarna veel sociale bezoekjes. Jan Scheltus kreeg voor zijn vele verdiensten voor de gemeenschap de Wisselbeker van Verdienste, er waren bezoekjes aan De Schakel, Zandhove, De Klink, Berend Botje. De slotavond was een gezellige afsluiter voor de vereniging, waarna burgemeester Nijpels om 22.11 uur de gemeentesleutel van Prins Joachim terugkreeg. De gekleurde bril die het gemeentebestuur had gegeven bij de sleuteloverhandiging had de Prins gebruikt om met een andere kleur naar de feesten te kijken. De lamp die de Prins de Raad had gegeven en die brandend moest blijven, kreeg hij met genoeg branduren terug.

Carnaval is achter de rug. Het 49e Carnavalsjaar van De Deurdarsers zit er op. Het was een verlicht feest, de Prins scheen wijs zijn licht over zijn volgelingen, menigeen stond in lichterlaaie voor zijn feest. Maar het vuur is gedoofd, de lichten gedimd.
We zeggen dank aan leden, bezoekers, sponsors, vrijwilligers en iedereen die Carnaval ook dit jaar met ons mee heeft gevierd en mogelijk heeft gemaakt. Tot volgend jaar, het weekend van 11 februari 2018. Alaaf!

De rangen en standen van Carnaval 2017
Optocht
Lopers jeugd (een of twee personen)
1. Bussie
2. Anna Nobel
3. Yente Meijns
Jeugd loopgroepen
1. De raketten (familie Neefjes) (winnaar Pejakabokaal)
2. De neven en nichtenclub
Volwassen loopgroepen
1. SKOA: Wij houden het Carnaval schoon
2. Vintage girls
Wagens
1. Duckclub (winaar Meesterstuk)
2. Prinsenwagen
Publieksprijs
SKOA
Taart publieksprijs
Fam. Laan, Meeuwenstraat

Scholen
Jeugdprinses
Lindsey Privée (’t Ruimteschip; winnares Deutekom)
Jeugdadjudant
Marit Schoemaker (Bonifatiusschool)

Jubilarissen
11 jaar lid van De Deurdarsers:
Anita Bakker
Sjaak Bakker
Bas Glorie
Roy Groot

Wisselbeker van Verdienste
Jan Scheltus

Deelnemers Vrienden van ’t Darsgat Live
1. Nico Beerepoot en Harry Smal
2. Mirjam v.d. Gracht
3. Anouk Rogge
4. Silvia Blom
5. Ton Koelemeijer
6. Martin Vlaar
7. Nicole v.d. Vijfeijke
8. Renske van Baar
9. Sandra Kuijpers
10. Ruud Nolte

Ton Koelemeijer

5 maart 2017

Comments are closed.