Nieuws

Prins Joachim zet De Deurdarsers in Lichterlaaie

Prins Joachim zet De Deurdarsers in Lichterlaaie

Op de stoep van café VOL combineerden De Deurdarsers vrijdagavond 11 november twee feesten: Sint-Maarten en de Installatie van Prins Carnaval. De bezoekers van de eerste carnavalsavond stonden met lampionnen langs de weg en Sint-Maartenliedjes zingend te wachten op Sint-Maarten. Ridder Martinus kwam te paard over de Spanbroekerweg, steeg af en schreed de leutbunker binnen. In zijn kielzog enkele bedelaars en de nieuwsgierige bezoekers. Binnen deelde Sint-Maarten, onherkenbaar in een ridderpak, zijn mantel met een van de aanwezigen.

Snel werd er meer duidelijk. Uit het ridderpak kwam Jochem Frankfort tevoorschijn. Als Prins Joachim I van Edison tot Ledlamp zal hij leiding gaan geven aan het 49 e carnavalsseizoen van De Deurdarsers. De bedelaar met wie hij zijn mantel deelde bleek Denise Spoelstra te zijn, zij zal als Hofdame Denise de Prins bijstaan tijdens het Carnaval. Als Adjudant kozen zij Joran Keijzer, zodat het Carnalstrio der Deurdarsers volledig is. Carnavals 2017 wordt een Carnaval in Lichterlaaie. Een thema waarmee je alle kanten op kunt en die veel mogelijkheden biedt voor wagenbouwers, verkleedpartijen en prachtige feesten.

De Deurdarsers zijn er klaar voor, het Prinselijk Trio ook getuige de feestavond die volgde op de Installatie.

deurdarsers

12 november 2016

Comments are closed.