Nieuws

Terugblik carnaval 2015-2016

Terugblik carnaval 2015-2016

Carnaval 2016 achter de rug: Veel entertainment en show
Carnaval 2016 is achter de rug. De Deurdarsers kijken terug op prachtige feesten. De vernieuwde opzet van het carnavalsprogramma (Carnaval 2.0) is aangeslagen, velen wisten de weg naar de (soms nieuwe) feestzalen te vinden.
Ook de samenwerking met nieuwe instanties wierp de vruchten af en werd tijdens de slotbijeenkomst als zeer positief benoemd.
Na het traditionele ziekenbezoek op donderdagavond (‘dankbaar werk’ volgens de Prins), bezocht de vereniging vrijdag de basisscholen. Op de Bonifatiusschool ontving Prins Martinus uit handen van loco-burgemeester Elly Deutekom de gemeentesleutel, waarop het feest losbarstte. Mooie shows, veel verklede kinderen en lange polonaises op zowel Bonifatiusschool als ’t Ruimteschip.
De oudste basisschooljeugd deed het feest ’s avonds nog eens over in Pardoes waar een volle zaal met jeugd TIO-Carnaval vierde. Ook de jeugd van de Hoogwoudse basisscholen was aanwezig. Alle scholen vaardigden kandidaten af voor de show “Darsgat got talent”, wat samen met de TIO-DJ’s een prachtig feest opleverde.
Zaterdagmiddag slingerde de carnavalsoptocht zich langs een nieuwe route door ’t Darsgat. Dat was wennen voor het publiek, die op oude vertrouwede plekjes stond te wachten op een optocht die niet langs kwam. Zij die de optocht wel hebben gezien, zagen een mooie optocht met prachtige loopgroepen en wagens en blije en enthousiaste kinderen. De optocht, die iets langer leek dan vorig jaar, eindigde bij café VOL waar de Kindermiddag met DJ Blijwin een middag met veel interactie tussen DJ en publiek opleverde. Aan het eind van het verslag de winnaars van de bekers en prijzen.
Vereniging en publiek ontmoetten elkaar ook zaterdagavond bij VOL tijdens “Vrienden van ’t Darsgat Live”. De organisatie (het SCOA) had een keur aan artiesten verzameld uit de gemeente, die in een live-show van hoog niveau het publiek vermaakten. In een doorlopende voorstelling wisselden serieuzere muziek en meezingers elkaar af. Wederom een mooie feest.
Zondagmiddag ging de middag voor mensen met een beperking naar café ’t Koetje op Zandwerven. Nadat de belangstelling voor de middag al jaren terugliep, werd de samenwerking gezocht met Esdégé Reigersdaal. Een middag voor mensen met een beperking hoort zo in het programma van De Deurdarsers, dat dit ook in Carnaval 2.0 thuishoort. Het werd een geweldige middag. Top-act Juriaan Singels trad meerdere keren op en maakte feest, een groot feest. Dankzij de inzet van velen was het aantal bezoekers van de doelgroep veel hoger dan de afgelopen jaren. Zij genoten, De Deurdarsers genoten.
Maandag was een rustige dag als het gaat om officiële activiteiten, maar met o.a. een Blauwe maandag voor oud-prinsen en –hofdames, een bezoek van Raad van Elf aan de museum De Anloup in Zuidermeer en een bezoek door Prinselijk Kwartet aan De Klink stond Carnaval niet stil.
De draad werd opgepakt op dinsdagmiddag met bezoeken aan Zandhove en De Schakel, waarna het feest werd afgesloten bij VOL. Daar werd door de vereniging en veel betrokkenen teruggeblikt. Met een spontane karaokeshow, waarin ook het College zich niet onverdienstelijk liet horen, werd Carnaval afgesloten. Prins Martinus legde het College nog een aantal besluiten voor die hij had genomen over o.a. de IJsbaan en de carnavalszondag, maar toen moest hij toch de sleutel terug geven.
Burgemeester Nijpels prees hem voor de prima manier waarop hij leiding had gegeven aan ’t Darsgat. Met name de stralende lach van zijn Hofdames (‘Dan kan je toch geen politieke problemen meer hebben in het dorp’), benoemde de burgervader.
Kort hierna werden de steken afgezet en was Carnaval 2016 over.
Prins Martinus bouwt weer schoeiingen, Hofdames Sandra en Anita zorgen weer, Adjudant Yorick werkt weer in de ICT en levert tekstplankjes.
De Deurdarsers danken leden, vrijwilligers, sponsors, bezoekers en iedereen die heeft bijgedragen aan het Carnaval vol Entertainment en Show. Tot Carnaval 2017, laatste weekend van februari.
Alaaf!

deurdarsers

1 maart 2016

Comments are closed.