Prinselijk trio 2019

Prins Franciscus van Harde Munt tot Zachte Waar

Ik ben Frank Wester, geboren en getogen in Opmeer. Ik ben getrouwd met mijn grote liefde ‘Beautiful’ Diana, ook wel bekend van Beautiful D Beauty & Wellness. Ik ben ook trotse vader van vier prachtkinderen: Roy (24), Joyce (22), Sem (14) en Nick (12).

Ik heb jarenlang als financieel manager gewerkt en de laatste jaren als IT-manager. Dit doe ik sinds en half jaar bij Koninklijke Vezet in Warmenhuizen.

De oplettende lezer ziet het al: dit is de verklaring van mijn Prinsennaam ‘Van Harde Munt (geld) tot Zachte Waar (software) en ook van het thema van dit jaar: ‘Fris en Fruitig!’

Mijn vrije tijd breng ik vooral door op sportvelden met tennissen en het aanmoedigen van mijn fanatiek voetballende zoons Sem en Nick.

Terug naar het Carnaval: Diana is Hofdame geweest in 2000 en Roy en Joyce zijn lid geweest van de Jeugdraad. Ook ik heb een ‘rijk’ carnavalsverleden, ik ben een jaar of acht penningmeester geweest. Dat is alweer een tijdje geleden. Van Gaal zou zeggen: “De cirkel is rond!”

Ik ben trots en blij dat ik dit jaar het Carnaval mag aanvoeren met mijn Hofdame Laurentia en Adjudant Nick. Carnaval is natuurlijk gezellig feesten, maar is vooral een sociaal gebeuren met aandacht voor kinderen, ouderen, zieken en mensen met mogelijkheden. Als wij die mensen een paar leuke uren kunnen bezorgen, is het wat mij betreft al geslaagd.

Op naar een fris en fruitig Carnaval 2019! Alaaf!

Hofdame Laurentia

Op een zonnige dag is dit jaar aan mij door Prins Franciscus gevraagd of ik zijn Hofdame wilde worden. Dat is natuurlijk een hele eer en ik heb eigenlijk direct ‘ja’ gezegd.

Mijn naam is Lauretta Hoogesteger, tijdens het Carnaval: Hofdame Laurentia. Ik ben 27 jaar getrouwd met Hans en wij hebben samen drie dochters: Melanie, Cyrilla en Denise. Daarnaast werk ik bij het gezellige tuincafé van De Boet in Hoogwoud.

Samen met Hans wordt dit ons 23e carnavalsjaar. Sinds het begin doe ik al met verschillende groepen mee met de optocht. Ook heb ik jaren als begeleidster de Jeugdraad onder mijn hoede gehad samen met Nancy en Diana. Hans 23 jaar in de Raad van Elf en sinds een aantal jaren ook in het bestuur. Onze oudste twee dochters zitten bij de Deurdonders. Onze schoonzoon Nick is dit jaar Adjudant.

De Carnaval houdt dus het hele gezin wel bezig. Dit doen we met veel plezier.

Er is voor alle leeftijden en doelgroepen wel een feest te vieren. Graag zie ik jullie op een van deze feesten. Ik hoop op een fris en fruitig Carnaval, samen met mijn Prins en Adjudant.

Alaaf, Hofdame Laurentia.

Adjudant Nick

Mijn naam is Nick van der Gragt. Ik ben geboren en getogen op de Zomerdijk in Spanbroek samen met mijn ouders en mijn drie zussen. Hier heb ik het ondertussen al bijna 23 jaar goed naar mijn zin. Mede dankzij de Carnaval heb ik nu al bijna drie jaar een relatie met Melanie, dochter van Hofdame Laurentia.

In het dagelijks leven ben ik werkzaam bij Pronk Elektrotechniek in Zwaag waar ik mij vooral bezig houd met calculeren, werk voorbereiden en tekenen van elektrotechnische installaties van woningen tot bedrijfspanden.

Mijn hele leven ben ik al betrokken bij het Carnaval, en dan voornamelijk bij de optocht. Van het moment dat ik lopend mee kon doen, naar skelter en door naar verbouwde landbouwwagens.

Tot vijf jaar geleden, toen ben ik toegetreden tot de Raad van Elf. Nu in mijn vijfde jaar mag ik als Adjudant het Prinselijk Trio begeleiden.

Met Prins Franciscus en Hofdame Laurentia moet dit zeker goed komen en gaan we er een fris en fruitig jaar van maken.